נטולת נקיפות מצפון: פסטרמה ביתית ובריאה

רבקי אוסטרובר No Comments on נטולת נקיפות מצפון: פסטרמה ביתית ובריאה

חלק מהכיף הגדול בקיץ זה התאספות של כל המשפחה בפארק ומנגל על הגחלים בוער עם נקניקיות שרופות • על עונת המנגלים, הסכנות והצהרת ארגון הבריאות העולמי

מנגל • אילוסטרציה
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

הקיץ כאן, החופשה החלה והפארקים מתמלאים במשפחות שבאות לעשות פיקניק ומנגל בחיק הטבע, אבל רגע לפני שאתם אורזים את תיק הקירור, יש כמה דברים שכדאי לדעת ולקחת בחשבון…

לפני זמן לא רב, יצא ארגון הבריאות העולמי (ה- WHO) בהכרזה פורמלית כי בשרים מעובדים – קרי, כל בשר שעובר תהליכים של שימור כמו עישון, כבישה והמלחה – מסוכנים מאוד לבריאות ומעלים משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן. מדובר בסיכון שווה, ואף עולה, על זה שנגרם משתיית אלכהל מופרזת, עישון סיגריות והיחשפות לאזבסט, ידיעה זו רווחת זמן רב בקרב רופאים רבים, אך זו הפעם הראשונה שהיא מקבלת "חותמת" מגוף כל כך חשוב ומרכזי. הקביעה מתבססת על דיון מקיף בנושא בהשתתפות מדענים בכירים ‭10-מ‬ מדינות בעולם על סכנות הבשרים המעובדים, כגון המבורגר, נקניקיות, נקניקים ופסטרמה, לאחר ההכרזה, הצהיר פרופ' פייר זינגר, מנהל המכון לחקר התזונה בבית החולים בילינסון, ש"אין עוררין שבשר מעובד גורם לסרטן ושהוא מסוכן מאוד‭."‬ גם האגודה למלחמה בסרטן בישראל ממליצה להגביל למינימום את צריכת הבשר המעובד. ‬

לכאורה החשק לפיקניק פתאום ירד לי לגמרי, אבל יש פתרון!

בבית ניתן להכין מראש בשרים אפויים, מבושלים או מאודים שהטעם שלהם דומה או זהה לזה של בשר מעובד (מתכונים בהמשך!), ולהביא אתכם לפיקניק. ואם כבר כן אורזים את המנגל ליציאה "על האש", כדאי להפחית למינימום את מספר הפעמים בשנה שעושים זאת, ולהשתמש בבשר רזה, עוף, דגים וקציצות מקטניות במקום בשר אדום, כמובן שכדאי לארוז אתכם כמות גדולה של ירקות ורטבים ביתיים דלי שומן, וליהנות מסלט או ירקות חתוכים ליד מנת הבשר, וכמובן – פיתות, לחמניות ולחמים מדגנים מלאים. יש היום מבחר גדול של מוצרים טעימים ובריאים, אז קדימה, תפשילו שרוולים, ותתחילו להתכונן לפיקניק…

פסטרמה ביתית /נתח חזה הודו

משרה

כף מלח גס
כף סוכר קנים
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
4 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
1 כוס מים רותחים

מערבבים הכל יחד ושופכים על הנתח עד שהוא מכוסה. מכסים טוב ומכניסים למקרר ללילה. כבר לפי הריח האותנטי של המשרה תבינו שמדובר בפסטרמה לכל דבר ועניין!

למחרת, מכינים רוטב נוסף לפני האפייה בתנור:

רוטב לאפיה
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
2 כפות סילאן טהור
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית כוסברה

מערבבים הכל יחד בכוס. שופכים לתוך שקית מזון. לתוך השקית מכניסים רק את הנתח בלי המשרה בו היה, ומנערים היטב עד שכולו מכוסה ברוטב, מכינים תבנית מלאה ב 3 כוסות מים, ומעליה רשת. על הרשת מניחים את הנתח, ומכניסים לתנור, אופים על 250 למשך 5 דקות, ואחר כך מנמיכים ל- 150 ואופים שעה, לאחר שהנתח התקרר קצת, מכניסים למקרר. אחר כך פורסים דק-דק, מגישים עם לחמניית כוסמין ביתית, טחינה טרייה ומלפפון. יאמי!

המבורגר ביתי

1/2 קילו בשר בקר טרי איכותי, טחון מיוחד עבורכם בחנות הבשר (בשום אופן אל תשתמשו בבקר הטחון הקפוא הנמכר בחנויות – יש בו בעיקר שומן, עור ופסולת ומעט מאוד בשר אמיתי!)
1 ביצה
מעט פירורי קווקר איכותי (סובין שבולת שועל)
מלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם

מברישים תבנית מרופדת במעט שמן זית. מערבבים את מרכיבי ההמבורגר, יוצרים כדורים ושוטחים לעיגולים גדולים ושטוחים. מורחים מעט שמן זית מלמעלה. אופים בתנור על 280 מעלות כ- 20 דקות, או עד להשחמה נאה.

מגישים עם לחמניית ברגר ביתית מקמח מלא, רוטב המבורגר ביתי (העשוי מרסק עגבניות, מיוקל, פפריקה, ומלפפון חמוץ טחון), עלי חסה ופרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ.

בתיאבון, וקיץ בריא!

רבקי אוסטרובר, מאמנת להתפתחות ושינוי, ומאמנת כושר ותזונה. [email protected]



0 תגובות